Efectuarea de mici modificari site-ului tau pe WordPress iti poate creste semnificativ SEO.
Daca pozitionarea site-ului tau WordPress nu functioneaza conform asteptarilor, nu iti pierde speranta.
Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru iti imbunatati pozitia cuvintelor cheie in Google. Cele 7 metode prezentate mai jos sunt rapide, simple si s-au dovedit a da rezultate.
Asigurate ca HTTPS este activat
Utilizarea unui certificat SSL pentru a-ti securiza site-ul permite vizitatorilor sa stie ca site-ul tau este securizat, ceea ce ajuta la o pozitionare mai buna in Google.
Certificatele SSL sunt disponibile atat gratuit, cat si cu plata. Odata ce ai instalat un certificat SSL pentru site-ul tau, utilizeaza un plugin precum Really Simple SSL pentru a te asigura ca continutul este difuzat prin protocolul securizat.
Optimizeaza adresele URL
O structura buna de permalink este cruciala pentru adresele URL prietenoase cu SEO.
WordPress iti ofera aceasta functionalitate de la instalare, dar poti face modificari cu ajutorul pluginurilor pentru ca multe modificari avansate.
Optimizarea URL-ului este importanta atunci cand iti optimizezi paginile de pe site-ul tau pentru anumite cuvinte cheie si expresii.
Plasarea cuvantului cheie principal in adresa URL este considerata cea mai buna practica pentru SEO on-page.
Cand un motor de cautare acceseaza cu crawlere site-ul tau, este usor pentru ei sa inteleaga despre ce este vorba in continutul tau.
Foloseste un plugin SEO
Pluginurile SEO sunt o modalitate excelenta de a diagnostica si de a imbunatati recomandarile SEO tehnice si on-page. Ia in considerare instalarea unuia dintre aceste pluginuri recomandate.
– Yoast SEO – Unul dintre cele mai populare pluginuri WordPress. Versiunea gratuita de Yoast are instrumente care te ajuta sa iti optimizezi continutul pentru SEO si sa imbunatatesti lizibilitatea generala.
– Rank Math – Rank Math are un panou intuitiv pe pagina sau postarea ta care iti permite sa vezi modificari care ar afecta pozitiv SEO.
Meta Descrieri
Meta descrierile sau etichetele sunt un element care rezuma continutul postarii sau paginii tale. Ofera motoarelor de cautare o scurta descriere a ceea ce vor citi sau gasi pe site-ul tau.
O Meta descriere convingatoare poate aduce mai multi cititori la postarea ta, adaugand un plus de valoare in SEO. Vei dori sa adaugi cuvinte cheie in meta descriere pentru a putea fi gasit mai usor in Google.
Creaza continut bun
Continutul de inalta calitate este una dintre cele mai bune modalitati de a iti imbunatati SEO. Asigurate ca intelegi perfect subiectul despre care scrii si fa un keyword research pentru a identifica cele mai bune cuvinte cheie pentru subiectul despre care urmeaza sa scrii.
Evita sa creezi continut duplicat pe site-ul tau. Continutul duplicat se refera la idei sau subiecte care au fost deja create sau discutate pe site-ul tau si care te vor afecta negativ in SEO.
Un model bun de urmat este modelul EAT, carea creeaza incredere utilizatorului si un clasament SEO general mai bun.
Ce este continutul EAT? Google foloseste reguli de calitate a cautarii pentru a se asigura ca continutul de pe un site este bun pentru utilizatori. Nu este un factor de clasare pentru SEO, dar afecteaza modul in care este citit continutul tau.
EAT reprezinta expertiza scriitorului, autoritatea continutului sau a site-ului insusi si increderea continutului furnizat.
Asigurarea ca site-ul tau are o pagina despre noi, va arata cititorilor tau autoritatea si expertiza ta. Din acest motiv, colaborarea cu alti experti, contribuie la SEO.
Optimizarea vitezei de incarcare a site-ului
Astazi, viteza site-ului este un alt factor important pentru optimizare SEO, deoarece difuzarea continutului cat mai rapid posibil este ceea ce au nevoie multi utilizatori, fiecare secunda conteaza.
Alege un furnizor de gazduire web care este optimizate pentru site-ul tau WordPress cu optiuni precum NGINX sau Redis pentru stacarea in cache pe server.
Un exemplu de gazduire optimizata WordPress este Ultrastack de la InMotion Hosting, care utilizeaza NGINX pentru a stoca in cache in mod inteligent resursele utilizate frecvent pentru a economisi memorie.
Imaginile ar trebui, de asemenea, optimizate. Daca sunt prea mari sau dureaza prea mult pentru a se incarca, utilizatorii vor parasi site-ul. Utilizarea unui CDN (Content Delivery Network) pentru a iti difuza continutul ajuta la reducerea timpilor de incarcare.
Pluginul Jetpack ofera un CDN gratuit pentru imagini, dar exista si alte resurse de gazduire care pot fi utilizate, cum ar fi Cloudflare.
Daca furnizorul tau actual de gazduire nu ofera stocare in cache pe server, poti utiliza un plugin de stocare in cache, cum ar fi W3 Total Cache sau WP Rocket.
Fii cu ochii pe analizele tale
Google Search Console si Google Analytics merg mana in mana pentru a urmari performanta site-ului tau. Aceste valori iti ofera informatii detaliate despre modul in care vizitatorii interactioneaza cu continutul de pe site-ul tau.
Alte resurse sunt instrumente pentru webmaster Bing si optiunile terta parte, cum ar fi Semrush.
Utilizarea acestor instrumente iti permite, de asemenea, sa revizuesti cuvintele cheie, precum si viteza site-ului.
Cuvinte finale
SEO poate fi o provocare, mai ales daca esti un nou creator de site-uri web sau proprietarul unei mici afaceri. Totusi, tinand cont de sfaturile de mai sus, te va ajuta pe parcurs. Avand baza potrivita pentru a incepe si crearea de continut de buna calitate, iti va asigura ca site-ul tau va ajunge in top.
Dar daca ai nevoie de servicii SEO mai avansate, poti apela cu incredere la Alin Manea – Freelancer SEO cu experienta de peste 15 ani ce iti poate oferi cele ami bune rezultate in SEO pentru site-ul tau.