Continutul articolului
În ultimii ani, Google a crescut impactul timpului de încărcare a paginii asupra clasării site-ului dvs. în Google. Încercați aceste sfaturi pentru a face site-ul dvs. rapid și a profita de noile caracteristici ale browserului.
Un site rapid nu livrează doar o experiență mai bună, ci poate crește și rata de conversie și îmbunătăți clasarea în motoarele de căutare. Google a introdus trei metrici importanti ale Core Web Vitals pentru a măsura experiența utilizatorilor și le folosește ca factor de clasare.
Să privim ce putem face pentru a testa și optimiza performanța site-ului dvs.
Incepem cu Google Search Console
Vrei să știi dacă optimizarea Core Web Vitals este ceva la care ar trebui să te gândești? Folosește raportul de experiență a paginii din Google Search Console pentru a verifica dacă vreuna dintre pagini din site-ul tău se încarcă prea lent.
Search Console arată datele colectate de Google de la utilizatorii reali în Chrome și acestea sunt și datele care sunt utilizate ca semnal de clasare. Poți vedea exact ce pagini trebuie optimizează.
Rulează un test de viteză a site-ului
Datele reale ale utilizatorului Google îți vor spune cât de rapid este site-ul tău, dar nu vor oferi o analiză care să explice de ce site-ul tău este lent.
Rulează un test gratuit de viteză a site-ului pentru a afla. Trebuie doar să introduci URL-ul paginii pe care vrei să o testezi. Vei primi un raport detaliat de performanță pentru site-ul tău, incluzând recomandări despre cum să-l optimizezi.
Folosește indicațiile de prioritate pentru a optimiza Largest Contentful Paint
Indicațiile de prioritate sunt o nouă funcție a browserului care a apărut în 2022. Acestea permit proprietarilor de site-uri să indice cât de importantă este o imagine sau altă resursă pe pagină.
Acest lucru este important în special atunci când se optimizează Largest Contentful Paint, una dintre cele trei măsurători ale Core Web Vitals esențiale. Măsoară cât durează pentru a apărea conținutul principal al paginii după deschiderea paginii.
În mod implicit, browserele presupun că toate imaginile sunt cu prioritate scăzută până când pagina începe să se redea și browserul știe care sunt imaginile vizibile pentru utilizator. Astfel, lățimea de bandă nu se pierde pe imaginile cu prioritate scăzută din apropierea fundalului sau în subsol. Dar acest lucru încetinește, de asemenea, imaginile importante de la începutul paginii.
Adăugând un atribut fetchpriority=”high” elementului img care este responsabil pentru cea mai mare poza cu conținut asigură faptul că este descărcat rapid.
Folosiți încărcarea lazy loading a imaginilor pentru optimizare
Încărcarea lazy loading a imaginilor înseamnă încărcarea imaginilor doar atunci când devin vizibile pentru utilizator. Este o modalitate excelentă de a ajuta browserul să se concentreze mai întâi pe conținutul cel mai important.
Cu toate acestea, încărcarea amânată a imaginilor poate, de asemenea, să încetinească încărcarea imaginilor, mai ales atunci când se folosește o bibliotecă de încărcare amânată JavaScript. În acest caz, browserul trebuie mai întâi să încarce biblioteca JavaScript înainte de a începe să încarce imaginile. Aceast lung lanț de solicitări înseamnă că browserul trebuie să încarce imaginea pentru o perioadă de timp.
Astăzi browserele suportă încărcarea întârziată nativă cu atributul loading=”lazy” pentru imagini. Astfel, puteți obține avantajele încărcării întârziate fără a plăti costul descărcării întâi a unei biblioteci JavaScript.
Îndepărtează și optimizează resursele care blochează redarea pagiinii
Resursele care blochează redarea sunt cereri de rețea pe care browserul trebuie să le facă înainte să poată arăta utilizatorului conținutul paginii. Acestea includ documentul HTML, fețele de stil CSS și, de asemenea, unele fișiere JavaScript.
Deoarece aceste resurse au un impact atât de mare asupra timpului de încărcare a paginii, ar trebui să verificați fiecare pentru a vedea dacă este necesar cu adevărat. Cuvantul cheie async în tag-ul HTML script permite încărcarea codului JavaScript fără a bloca rendarea.
Verifică dacă poți optimiza cererea pentru a încărca mai rapid o resursă care trebuie să blocheze redarea, de exemplu prin îmbunătățirea compresiei sau încărcând fișierul de la serverul tău principal în alt loc de la o parte terță.
Îmbunătățiți cu noua măsurătoare Interacțiune la Următorul Paint
Google a anunțat o nouă măsurătoare numită Interaction to Next Paint. Aceasta măsoară cât de repede site-ul tău răspunde la interacțiunile utilizatorilor și este posibil să devină una dintre cele trei Metrici Core Web Vitals în viitor.
Deja puteți vedea cum se comportă site-ul dvs. în această măsurătoare folosind unelte precum PageSpeed Insights.
Urmărește performanța site-ului tău în mod continuu
Testările ocazionale ale vitezei site-ului pot identifica probleme de performanță, dar nu fac ușor de urmărit rezultatele testelor și de confirmat că optimizările funcționează.
DebugBear urmărește în mod continuu site-ul tău pentru a verifica și te anunță atunci când există o problemă. Instrumentul facilitează, de asemenea, prezentarea impactului muncii tale pentru clienți și partajarea rezultatelor testelor cu echipa ta.