CTR sau rate de click este una din cele mai importante valori de monitorizat. De fapt, multi oameni vad CTR-ul lor ca fiind cea mai importanta masura a campaniilor lor de marketing online. Dar ce impact are CTR-ul asupra site-ului SEO-ului tau? In schimb, cum iti afecteaza SEO rata de click?
Avand atatea aspecte de luat in considerare, aruncam o privire asupra relatiei dintre click-uri si succesul SEO. Citeste mai departe pentru a afla cum sa iti imbunatatesti SEO si sa iti creste CTR-ul…
Ce este CTR?
Rata de click sau CTR iti indica cate persoane au dat click pe un link catre site-ul tau. Daca 100 persoane iti vad reclama si 10 persoane dau click pe ea, de exemplu, ai avea o rata de click de 10%.
O campanie de marketing bine executata include convingerea utilizatorilor sa iti viziteze site-ul sau pagina de destinatie. Primul pas este iti faci publicitate in fata pietei tinta. Un numar mare de vizualizari sau “afisari” inseamna ca anunturile tale sunt afisate intr-o pozitie buna.
Al doilea element implica cresterea numarului de persoane care dau efectiv click pe linkul tau. De exemplu, cu reclame bine scrise, iti poti imbunatati CTR-ul si poti vedea o crestere a traficului.
Cresterea ratei de click inseamna ca mai multi oameni dau click pe link-uri si, prin urmare, viziteaza site-ul tau. In plus, ratele ridicate de click-uri sunt legate si de rate mai mari de conversii. Pe langa trimiterea a ami mult trafic spre site-ul tau, un CTR mai mare ar trebui sa insemne ca vanzarile tale cresc in consecinta.
In cele din urma, un CTR sanatos indica faptul ca campaniile tale de marketing online functioneaza. Cupland clientii potentiali cu continutul tau de marketing, ii atragi sa iti viziteze site-ul. In acest moment, poti furniza mult mai mult continut si ii poti convinge sa iti recunoasca brandul mai usor.
CTR-ul afecteaza SEO?
Absolut. Optimizare pentru motoarele de cautare determina locul in care se claseaza paginile tale web pentru anumite cuvinte cheie. Daca esti in primul rezultat atunci cand oamenii cauta “expert seo Bucuresti“, de exemplu, mai multi oameni vor vedea reclama. De exemplu, in comparatie cu clasarea pe a treia sau a patra pozitie, numarul de afisari pe care il vei primi este dramatic diferit.
Cand anunturile tale primesc mai putine afisari sau vizualizari, mai putine persoane vor da click si pe linkurile tale. Pe de o parte, acest lucru nu este prea problematic. Ia in considerare urmatorul exemplu:
Reclama de pe pozitia 1 a Google primeste 10.000 de afisari si 1000 de click-uri = 10% CTR
reclama de pe pozitia 4 a Google primeste 10 afisari si 1 click = 10% CTR
Statistic, CTR-ul tau va ramane acelasi in ambele variante. Asta inseamna ca continutul tau functioneaza bine si convinde 10% din utilizatorii care vad anuntul sa dea click pe el. Cu toate acestea, in realitate, exista o diferenta semnificativa intre obtinerea unui singur click si obtinerea a 1000 de click-uri!
Prin cresterea vizualizarilor, poti, prin urmare, creste si valoarea CTR. Pentru a realiza acest lucru, va trebui sa imbunatatesti SEO pentru a ajunge pe pozitii cat mai sus in Google sau poti apela la servicii optimizare SEO oferite de un expert in domeniu.
Optimizarea continutului tau va avea, desigur, un impact asupra ratei de click, dar daca nimeni nu iti vede anuntul, atunci nu poate da click pe el. Imbunatatind SEO pentru a te clasa la nivel de cuvinte cheie relevante, iti poti creste CTR-ul organic. Drept urmare, traficul tau va creste, la fel ca si rata potentiala de conversii.
CTR afecteaza optimizarea pentru motoarele de cautare?
Google este notoriu secret atunci cand vine vorba de algortimii lor de clasa a site-urilor web in rezultate cautarilor. Stim ca unii factor, precum calitatea continutului tau, afecteaza, fara indoiala, clasamentul tau SEO.
Cu toate acestea, Google a ezitat sa confirme sau sa respinga toti factorii pe care ii iau in considerare atunci cand claseaza site-urile. Acest lucru a condus la opinii diferite cu privire la ceea ce conteaza cu adevarat atunci cand vine vorba de SEO. In ciuda acestui fapt, majoritatea expertilor SEO sunt acum de acord ca rata de click are un impact major asupra clasamentului.
Motoarele de cautare stabilesc o linie de baza a modului in care se asteapta ca o pagina web sa functioneze in termeni de CTR. Daca anuntul tau este actual la jumatatea paginii a doua a rezultatelor cautarii, de exemplu, Google s-ar putea astepta sa ai o rata de click de 3%.
Daca reclama ta incepe sa aiba performante excesive si valoarea CTR creste la 15%, de exemplu, Google va incepe sa se intrebe de ce. Mai mult, va fi dornic sa valorifice succesul tau si, prin urmare, ar trebui sa te claseze pagina web mai sus in rezultate.
In schimb, daca Google se asteapta ca reclama ta sa aiba un CTR de 3% si obtii doar 1.1%, acest lucru iti poate trimite pagina mai jos in clasament.
Desi acest lucru nu a fost confirmat chiar de Google, cele mai recente date par sa arate ca CTR-ul tau va avea un impact asupra clasamentului tau SEO. Datorita acestui fapt, este important sa iti imbunatatesti continuu SEO pentru toate paginile site-ului tau.
Cresterea valorii CTR
In esenta, SEO si CTR au o relatie simbiotica. Acestea sunt legate si de obicei se comporta cel mai bine atunci cand sunt optimizate pe deplin. Datorita acestui fapt, este important sa implementezi strategii SEO eficiente. In mod similar, vei dori sa iti monitorizezi CTR-ul pentru a determina cat de reusita este campania SEO.
Desi relatia dintre CTR si SEO este importanta, nu pierde din vedere valoarea CTR ca entitate unica. Cand oamenii dau click pe link-urile tale, inseamna ca iti viziteaza site-ul. Acesta este scopul principal al unei campanii SEO, deci un CTR ridicat ar trebui intotdeauna binevenit.
Cu toate acestea, pentru a obtine CTR-uri ridicate, va trebui sa depui eforturi mari pentru a avea un SEO bun. Din fericire ajutorul este la indemana.
Daca doresti sa afli mai multe despre o campanie SEO eficienta, poti lua legatura cu mine pe pagina de contact Alin Manea sau la telefon 0734.646.300.