Extensiile Chrome pentru SEO sunt utile atunci cand cauti idei noi pentru a imbunatati o tehnica SEO si pentru a face o analiza a concurentilor instantaneu. Unele extensii chiar au capacitatea de a crea grafice si diagrame cu explicatii pentru fiecare parametru in parte.

MozBar

MozBar ii ajuta pe utilizatorii sau sa faca o analiza SEO destul de detaliata direct in browser. MozBar afiseaza rezultatele analizei in timp real in momentul cand intri pe un site si permite exportarea in fisiere csv a datelor afisate. Upgrade-ul la MozBar Premium iti ofera posibilitatea de a verifica dificultatea cuvintelor cheie, sugestii de optimizare seo a paginilor web vizitate si pozitia cuvintelor cheie in Google.

Extensie SEO MozBar pentru Google Chrome

Keywords Everywhere

Keywords Everywhere este un instrument SEO care prezinta 3 tipuri diferite de informatii pentru cuvintele cheie cautate pe Google: volumul lunar de cautari, costul pe click si concurenta pe Google Ads. Acesta extensie functioneaza si afiseaza informatiile automat in momentul cand cautati cuvinte cheie in Google.

Extensie SEO Keywords Everywhere pentru Google Chrome

Redirect Path

Aceasta extensie afiseaza codul de redirectionare 301, 302, 404 sau 500 pentru HTTP, Meta si redirectionarile pentru resursele Javascript si alte probleme. De asemenea afiseaza anteturile HTTP si adresa IP a serverului unde este gazduit site-ul vizitat.

Extensie SEO Redirect Path pentru Google Chrome

Similarweb

SimilarWeb este cea mai buna extensie ce permite utilizatorilor sa vada statistici si strategii pentru orice site in timp ce cauta pe internet, cu un singur click. Aceasta extensie este utila pentru cei ce cauta strategii SEO noi si viabile, precum si pentru cei interesati sa analizeze diferite tendinte pe piata.

Extensie SEO Similarweb pentru Google Chrome

SEO Meta in 1 Click

SEO Meta in 1 Click afiseaza toate etichetele meta si principalele informatii despre SEO folosite pe site-ul vizitat cu un singur click. Include dimensiunea caracterelor din titlu, descriere, adresa URL, afiseaza anteturile paginii numarul de imagini fara alt text.

Extensie SEO Meta in 1 Click pentru Google Chrome

BuzzSumo

Ai nevoie sa urmaresti SEO in social media? BuzzSumo este instrumentul perfect. Aceasta extensie iti ofera o simpla urmarire a distribuirilor si a continutului performant pe retele de socializare. BuzzSumo te poate ajuta in luarea deciziilor pentru SEO si poate verifica backlink-urile care le-ai distribuit in retelele de socializare.

Extensie SEO BuzzSumo pentru Google Chrome

Hunter

Hunter te ajuta sa gasesti instant informatiile de contact din pagina web vizitata. Aceasta cauta toate adresele de email referitoare la un site web.

Extensie SEO Hunter pentru Google Chrome

Mangools

Cu Mangools poti verifica puterea SEO care o are un site si ofera cele mai bune valori ale site-ului vizitat din Moz si Majestic. Functiile premium ale extensiei Mangools precum “Google SERP on steroids” te ajuta in gasirea cuvintelor cheie potrivite pentru site, backlinks si creaza o analiza.

Extensie SEO Mangools pentru Google Chrome

Google Trends

Google Trends face parte din instrumentele Google Webmaster, un set de instrumente de extensie pentru crearea de site-uri web si integrarea acestora cu Google. Extensia face analize, folosind grafice la cautarile de top din Google (de la Taylor Swift la Kim Kardashian) din mai multe tari. Aceste tendinte iti poate oferi identificarea performantei SEO pentru site-ul tau.

Extensie SEO Google Trends pentru Google Chrome

SEMrush

SEMrush se prezinta ca un tablou de bord, raportand performanta domeniului, precum si cea a paginilor individuale. Una din caracteristicile sale principale este setul de instrumente SEO, care ofera utilizatorilor sai sa analizeze backlink-urile si sa urmareasca pozitiile actuale ale cuvintelor cheie. De asemenea, ofera sugestii de optimizare SEO pentru pagina web vizitata.

Extensie SEO SEMrush pentru Google Chrome

Serpstat

Folosind Serpstat poti verifica instantaneu date despre optimizarea SEO a site-ului tau dar si a concurentilor. Dand click pe iconita din browser, vei primi un audit SEO complet pentru site-ul web vizitat. Serpstat are 3 functii principale: parametrii SEO pe pagina, analiza paginii web si analiza domeniului.

Extensie Serpstat pentru Google Chrome

Ahrefs SEO Toolbar

Cu Ahrefs Toolbar poti examina proprietatile site-ului si gaseste cuvinte cheie, link-uri si clasarea acestora in Google, ce te poate ajuta in dezvoltarea SEO a site-ului tau.

Extensie Ahrefs SEO Toolbar pentru Google Chrome

Check My Links

Check My Links, dupa cum este si denumit, poate scana pagina web vizitata pentru a gasi broken links. Aceasta extensie te ajuta sa economisesti timp in momentul cand creezi un site si pentru a remedia rapid problemele legate de broken links.

Extensie SEO Check My Links pentru Google Chrome

Ninja Outreach Lite

Extensia Ninja Outreach Lite face ca browserul tau sa poata extraga date avansate despre SEO. Ofera diferite functii SEO, precum adresa URL a paginii web vizitata, titlul, link-urile, meta descrierile, numarul de urmaritori in social media si tehnici de monetizare.

Extensie SEO Ninja Outreach Lite pentru Google Chrome

PageSpeed Insights by Google

Parte a instrumentelor Google Webmaster, PageSpeed Insights este un instrument SEO ce ofera informatii despre incarcarea paginilor web pe desktop sau dispozitive mobile. Dupa efectuarea unei analize, PageSpeed Insights ofera un scor pe site si ofera sugestii de optimizare SEO si modul de a optimiza viteza de incarcare a site-ului.

Extensie SEO PageSpeed Insights pentru Google Chrome

Woorank

Woorank este un instrument de analiza a site-urilor web similar cu PageSpeed Insights, care permite utilizatorilor sa vada sugestii de imbunatatire a paginilor lor web. Ofera un raport complet privind vizibilitatea online, social media si capacitatea de utilizare a site-ului, permitandu-va sa urmariti modalitatile de imbunatatire a valorilor diferite.

Extensie SEO Woorank pentru Google Chrome

NoFollow

Cu NoFollow poti vedea linkurile dintr-o pagina web care au tagul nofollow. Deoarece linkurile cu nofollow nu dau valoarea SEO, utilizatorii pot identifica paginile lor externe care au aceasta valoare. In felul acesta poti verifica daca link-urile tale au tagul corect, follow sau nofollow.

Extensie SEO NoFollow pentru Google Chrome

Impactana

Aceasta extensie ofera un set de valori, disponibile chiar in Chrome. Valorile sunt impartite in 2 categorii: “Buzz”, care analizeaza continutul social media care se potriveste cel mai bine publicului tau si “Impact”, care analizeaza implicarea utilizatorilor. Aceasta din urma include date despre click-uri, comentarii, vizualizari si multe altele.

Extensie SEO Impactana pentru Google Chrome

BuzzStream

BuzzStream permite organizarea si efectuarea de strategii pentru afacerea ta. Extensia BuzzMarker se conecteaza la BuzzStream pentru a ajuta la crearea de link-uri, promovarea continutului.

Extensie SEO BuzzStream pentru Google Chrome

Screaming Frog SEO Spider

Acest instrument iti permite sa accesezi adrese URL ale unui site web si sa adaugati elemente cheie si filtre pentru a analiza SEO si sa remediati problemele detectate, simplificand un proces destul de lung. Unele instrumente includ identificarea broken links, paginile duplicate si vizualizarile site-ului.

Extensie Screaming Frog SEO Spider

 

Aceste extensii va reduce stresul pentru analizele SEO a unei pagini web. Fiecare extensie ofera informatii diferite si toate acestea puse cap la cap va ajuta in analizarea concurentei, dificultatea cuvintelor cheie, analiza seo on-page cat si sugestii de backlinks sau chiar pozitia in Google pentru cuvintele cheie.