La prima vedere, link building-ul pare atat de simplu, nu-i asa?

Trebuie doar sa alegi cuvintele cheie pe care doresti sa urci in Google, sa creezi continut uimitor, sa contactezi bloggeri pentru a scrie articole cu link catre site-ul tau si bam! Ca prin magie, site-ul tau incepe sa urce in SERP.

Sigur, exista foarte multi factori de clasificare de care trebuie sa tii cont atunci cand faci link building. De exemplu, pana la 21% din succesul dintr-o campanie SEO depinde de textul ancora folosit in linkurile externe si 22% din popularitatea link-ului. Atat timp cat urmezi acesti pasi, ar trebui sa fii bine, nu?

Pe langa acestia mai sunt alti zeci de factori care influenteaza urcarea site-ului tau in Google.

Spuneti-mi…cum ramai inaintea concurentei, cand toti fac acelasi lucru?

Ar trebui in primul rand sa eviti cateva metode de black hat SEO care la prima vedere ti se par ok pentru un white hat SEO. Cu siguranta concurenta ta nu tine cont de multi factori de urcare a site-ului cat si nu evita multe metode de black hat SEO, in speranta ca vor urca mai rapid si mai usor in cautarile Google.

Exact asta iti voi arata in acest post: cateva metode si strategii black hat SEO pe care le poti evita pentru a nu fi penalizat in Google cat si pentru a urca in fata concurentei daca eviti acest metode de Black Hat SEO.

Dar mai intai, o recapitulare rapida…

Ce este Black Hat SEO?

Termenul de Black Hat se refera la strategii agresive de SEO care incalca regulile motoarelor de cautare si cele mai bune practici. Trasatura de baza care poate fi recunoscuta in Black Hat SEO este ignorarea utilizatorilor si concentrarea sa exclusiva asupra manipularii motoarelor de cautare si a clasamentului.

Strategii de Black Hat SEO precum rescrierea articolor automat (article spinning), automatizarea continutului de pe alte site-uri (content automation), umplerea site-ului de cuvinte cheie (keyword stuffing) pentru o urcarea rapida in cautarile Google sunt strategii care au mers si vor merge in continuare dar riscul de PENALIZARE IN GOOGLE este extrem de mare. Probabil site-ul va urca rapid in cautarile Google dar site-ul va fi penalizat in cel mai scurt timp.

In cele din urma, Google a aflat si abordat practicile de Black Hat prin publicarea Google Penguin, un update al algoritmului de clasificare a rezultatelor cautarii Google Panda. De atunci, orice site care foloseste metode de Black Hat SEO a fost si va fi penalizat rapid in Google.

Asadar, sa incepem cu cele mai folosite strategii si metode de Black Hat SEO care trebuie sa le eviti daca te-ai hotarat sa faci singur SEO pentru site-ul tau, ceea ce nu este recomandat deloc. Lasa un profesionist SEO sa se ocupe de campania SEO pentru a nu risca nici o penalizare in Google.

Metoda 1: Link Wheels

Strategia de link building prin Link Wheels consta in crearea unui model de site-uri care se leaga unul la altul iar toate acestea se leaga la site-ul principal. Din moment ce este un sistem inchis, teoretic autoritatea lor ar trebuie sa creasca treptat prin trimiterea unei alte legaturi catre site-ul principal.

Iata cum arata o schema pentru metoda Black Hat SEO prin Link Wheels:

De cele mai multe ori, pentru a construi link wheels sunt folosite platforme web 2.0 precum Tumblr, WordPress.com sau Blogger.com sau alte directoare de articole precum azinearticles.com.

Dar sa recunoastem ca platformele de web 2.0 gratuite in general au continut de slaba calitate, ceea ce nu ofera nici o valoarea pentru utilizatori. Fiind continut de slaba calitate pe platformele web 2.0, intreaga strategie va fi vulnerabila in controlul motoarelor de cautare.

Evita pe cat posibil sa folosesti Link Wheels ca strategie de link building.

Metoda 2: Blended Link Building

Aceasta stretegie presupune includerea a cat mai multe referinte in site-ul tau catre alte site-uri cu autoritate foarte mare cum ar fi Wikipedia, New York Times etc. Altfel este pacalit Google pentru a trata site-ul tau in acelasi mod in care sunt tratate celelalte site-uri.

Cu siguranta concurenta ta foloseste aceasta metoda voit sau fara sa-si dea seama iar acest lucru iti ofera un avantaj daca eviti aceasta metoda de black hat seo si poti ajunge in fata concurentei.

Metoda 3: Tiered Link-Building

Din moment ce ai ajuns la acest articol despre Black Hat SEO, stii despre metoda black hat tiered link-building, dar sa repetam: cu cat este mai autoritara pagina care se leaga de tine, cu atat mai puternic este backlink-ul. Cu toate acestea este extrem de dificil sa creezi link-uri numai de la site-uri cu autoritate mare.

Acesta metoda consta in construirea de niveluri de link-uri, fiecare link legandu-se la link-ul precedent, consolidand in cele din urma backlink-ul.

Din nou, strategia tiered link-building se foloseste de bloguri sau platforme web 2.0 pentru a construi niveluri si din nou strategia devine vulnerabile la contrulul Google pentru depistarea site-urilor care folosesc metode de back hat seo.

Cam asa arata o schema black hat de tiered link-building:

Concluzie

Construirea de link building ar putea parea usor la inceput. Dar exista multe complicatii in acest proces si anumiti pasi de urmat pentru a-ti extinde profilul de legatura. Deci, cum ramai in fata concurentei cand toata lumea face acelasi lucru?

Sfatul meu: foloseste metode si strategii white hat SEO pe care concurentii tai de multe ori nu le folosesc si prefera o urcare mai rapida prin Black Hat seo SAU apeleaza la un expert SEO pentru a construi o strategie eficienta de link building pentru site-ul tau, astfel nu mai risti penalizare in Google. Chiar daca dureaza mai mult fata de metodele de black hat SEO, site-ul tau va ramane in fata concurentei pentru mult timp.

Cere o oferta de pret personalizata pentru SEO.