Astazi vom vorbi despre importanta SEO pentru magazinele online si cateva sfaturi pentru imbunatatirea SEO.
Aproape 80% dintre cumpataratori fac cercetari online inainte de a cumpara si aproape 70% dintre consumatori dau click pe un link din prima pagina pe Google.
Intrumentele de SEO sunt importante pentru imbunatatirea SEO a unui magazin online.
Te intrebi de ce SEO este cheia pentru un magazin online?
Mai jos vei gasi 6 sfaturi SEO care te vor ajuta sa vinzi mai mult prin intermediul magazinului tau online.

O modalitate excelenta pentru un magazin online este sa ai deja integrat un soft sau un modul de SEO in site-ul tau. Cu toate acestea, daca nu ai acest lucru integrat, poti urma aceste sfaturi SEO care te vor ajuta sa imbunatatesti SEO cat si vanzarile.

In acest articol, vom vorbi despre importanta SEO pentru retaileri si cateva sfaturi pentru optimizarea SEO.

De ce ai nevoie de SEO pentru magazin online

Optimizarea pentru motoarele de cauare sau SEO este practica care face cau un site web sau o pagina web sa ajunga cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare.
Studiile arata ca 80% dintre cumparatori fac cercetari online inainte de a cumpara, iar aproape 70% dintre consumatori dau click pe un link care se afla in prima pagina a google, asadar exista o importanta foarte mare a magazinelor online sa aiba SEO. Asa inseamna ca, atunci cand site-ul tau web se claseaza bine pe prima pagina a Google, ai mari sanse de a ajunge la consumatori si de a creste vanzarile.
SEO este adesea un proces de lunga durata si greu ce presupune optimizarea elementelor de pe site-ul sau pagina web pentru a-si spori sansele de a se clasifica mai bine in motoarele de cautare.
Site-ul tau poate oferi sute chiar mii de produse la vanzare, cu toate acestea, consumatorii cauta un produs anume si este esential sa iti optimizezi toate produsele pentru a putea fi gasite usor de consumatori in Google.
Scripturile din zilele acestea ofera instrumente SEO incorporate in platforma ta de magazin online, luand o mare parte din povara optimizarii seo on-page.
Deci, de ce ai nevoie intr-adevar de SEO pentru un magazin online? Aici discutam cateva beneficii pe care le puteti obtine de pe un site web optimizat seo.

Obtineti mai multe click-uri

Stiai ca primele 5 site-uri web din prima pagina a Google castiga aproape majoritatea click-urilor? Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii au incredere in algoritmii Google de clasare a paginilor web si nu doresc sa isi intinda prea mult cautarea si pe alte pagini din motoarele de cautare.
Acesta este motivul pentru care trebuie sa aveti optimizare seo corecta pe fiecare pagina a site-ului pentru a ajunge cat mai sus in Google.

Credibilitate

Oamenii asociaza pozitia buna in Google a unui site cu credibilitate. Pe masura ce site-ul tau urca in clasament pe Google, creeaza credibilitate si autoritate in randul publicului tinta.

Costuri de marketing reduse

In urma practicilor unei agentii SEO sau a unui freelancer expert SEO care te poate ajuta sa ajungi in prima pagina pe Google, este probabil sa obitii un pret mai mic pentru o campanie SEO decat pentru o campanie de marketing. De asemenea, se spune ca rezultatele cautarii organice obtin mai multe venituri decat anunturile platite. Prin urmare, o campanie SEO bine executata iti ofera mai multe beneficii decat iti poti imagina.

Sfaturi SEO pentru retaileri

In lume exista peste un miliard de site-uri. Pentru a te asigura ca site-ul tau web este cat mai bine pozitionat in Google si sa ajunga la un public diversificat, trebuie sa urmezi practici white hat SEO. Iata cateva sfaturi pe care le poti urma pentru optimizare SEO a unui magazin online.

Utilizeaza cuvinte cheie relevante in pagini

Cuvintele cheie sunt cuvinte specifice pe care utilizatorii motorului de cautare le tipeaza atunci cauta un anumit articol. In ceea ce priveste magazinele online, pot exista diverse cuvinte cheie pe care le poate cauta publicul tinta. Folosind aceste cuvinte cheie utile in continutul paginilor tale, poti ajunge la publicul tinta si iti poti mari vanzarile.
Exista diverse modalitati prin care poti gasi cuvinte cheie relevante pentru site-ul tau. O modalitate este de a utiliza instrumente de cuvinte cheie, cum ar fi keywordtool.io sau Instrumentul de cuvinte cheie Google Ads care este si gratuit. Acestea te vor ajuta sa identifici cuvinte cheie relevante pentru pagina pe care doresti sa o optimizezi SEO si astfel publicul tinta iti poate gasi produsele.

Creati mai multe pagini in site

Un site web care are mai multe pagini web, tinde sa se claseze mai sus in Google decat site-urile web care au mai putine pagini. Ca retailer, ai avantajul de a crea mai multe pagini web sub forma de diverse sectiune. Mai mult, poti crea un blog, descrieri de produse si pareri ale clientilor pentru a creste numarul paginilor. Avand un site cu continut nou continuu, te poate ajuta enorm in SEO.
Cu toate acestea, este important sa retii ca nu adaugi pagini doar de dragul de a avea mai multe pagini. Calitatea paginilor web conteaza foarte mult in clasamentul Google. Paginile tale trebuie sa ofere informatii utile vizitatorilor care ii vor face sa stea mai mult timp pe site si chiar ii poate transforma in cumparatori.

Creeaza continut atractiv partajabil

Atunci cand creezi continut atractiv pe care vizitatorii il distribuie pe mai multe platforme, conduci in esenta traficul catre site-ul tau. Din acest motiv este important sa creezi continut interesant de care publicul tinta este atras si distribuit pe canele de socializare. Poti chiar include in paginile tale si butoane de distribuire a continutului tau.

Optimizeaza imaginile din site

Stiai ca poti adauga mici descrieri la imaginile pe care le ai pe site?
Cuvintele cheie pot fi, de asemenea, incluse in textul alternativ si numele fisierului pentru fiecare fotografie a produsului de pe site-ul tau, precum si imaginile non-produse. Acestea permit motoarelor de cautare sa determine ce arata fotografia ta, imbunatatind in mod evident clasamentul pentru motoarele de cautare.

Concluzie

SEO joaca un rol crucial in obtinerea autoritatii si credibilitatii online. Pentru un retailer, optimizarea site-ului tau te poate ajuta sa obtii mai multi clienti si sa creezi incredere in randul publicului tau. In acest articol, am aratat importanta SEO pentru un magazin online si am oferit cateva sfaturi pentru a imbunatati clasamentul in Google.

Asadar daca ai nevoie de servicii seo pentru magazin online, ma poti contacta oricand pe email la contact@alinmanea.ro sau la telefon 0734.646.300.