Google Maps se extinde in sistemul solar cu o actualizare care permite utilizatorilor sa exploreze planete, sateliti si luna.

Utilizatorii care folosesc Google Maps de pe desktop pot vizita locatiile indepartate ale sistemului nostru solar. Poti incerca asta aici sau incarca Google Maps si micsoareaza de pe Pamant pana cand ajungi in spatiu.

Imaginile planetelor si ale lunii au fost preluate de nava spatiala Cassini, care a fost lansata in spatiu acum 20 de ani.

In  timpul petrecut in spatiu, Cassini a trimis aproape o jumatate de milion de imagini inapoi pe Pamant, pe care oamenii de stiinta le-au reconstituit in imaginile disponibile acum in Google Maps.

Explorati campiile inghetate ale lui Enceladus, unde Cassini descoperise apa sub crusta lunii…Vedeti sub norii grosi ai lui Titan pentru a vedea lacurile metanice.
Inspectati craterul masiv al lui Mimas – in timp ce acesta ar putea parea ca are un aspect sci-fi, este doar o luna, nu o statie spatiala.

Un total de 12 lumi sunt disponibile utilizatorilor pentru a fi vizitate in Google Maps, cu harti planetare detaliate ale lui Pluto, Venus, Ganymede, Rhea si altele.

Se pare ca aceasta actualizare este disponibila doar pe desktop in momentul de fata, fara a se face o mentionare daca sau cand va fi disponibila si pe telefon.