Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Google lanseaza un Website Builder pentru afacerile mici

Google a lansat oficial un builder de site-uri cu o singura pagina destinata afacerilor mici. Noul instrument numit “Website” este gratuit si promite sa permita proprietarilor de afaceri mici sa creeze si sa editee site-uri web in cateva minute pe desktop si mobil.

Potrivit Google, 60% din afacerile mici din intreaga lume nu au propriul site web. Google incearca sa creasca acest numar odata cu lansarea noului builder de site-uri web.

Google lanseaza un Website Builder pentru afacerile mici SEO - SEM - SMM Web Design

Website este o extensie a serviciului Google My Business, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai un profil complet completat de GMB pentru a putea utiliza instrumentul. Google va extrage automat informatiile din profilul tau GMB pentru a crea site-ul web, care apoi poate fi personalizat cu teme, fotografii si text.

Daca este prima data cand te inregistrezi in GMB, Google te invita automat sa incepi sa creezi un site web. Daca este deja inregistrat, trebuie sa te conectezi in contul tau Google My Business, click pe “Gestionati locatia”, apoi selectati Website din meniu. Alternativ, poti incepe sa creezi site-ul web prin intermediul acestui landing page.

Google lanseaza un Website Builder pentru afacerile mici SEO - SEM - SMM Web Design

Urmeaza instructiunile de pe ecran iar cand esti multumit, poti continua si publica website-ul pentru a il vedea lumea. In mod implicit, site-urile create cu Website vor avea structura domeniului de forma “companiata.business.site”. Un domeniu personalizat poate fi achizitionat din meniul Setari din contul tau si Google va conecta automat site-ul tau la noul domeniu.

Dupa publicarea site-ului, actualizarea acestuia este la fel de simpla ca si actualizarii informatiilor din GMB.  Orice actualizare de informatii din GMB va fi aplicata automat pe site-ul tau web.

Website Builder-ul de la Google este destul de limitat, lipsind multe din caracterisiticile pe care le gasiti pe un CMS. Acesta este compromisul pe care il obtii cu ajutorul unui instrument gratuit, usor de utilizat, care vine si cu hosting gratuit. Nu este o solutie perfecta, dar este cu siguranta mai buna decat sa nu ai deloc un site web.

Pentru mai multe informatii despre Website Builder-ul de la Google pentru afaceri mici, vezi pagina de ajutor Google.

Nici un comentariu pana acum.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *