Google, de curand a publicat un nou ghid pentru incepatori care cuprinde optimizarea SEO JavaScript de baza.

Ghidul despre optimizarea SEO JavaScript a fost scris de Martin Splitt si Lizzi Harvey. Splitt a devenit o autoritate cand vine vorba de optimizare SEo JavaScript, dupa ce a produs recent o serie video pe aceasta tema.

Ghidul trece peste o mare parte din ceea ce a fost acoperit in seria video si se concentreaza pe obtinerea continutului JavaScript indexat de Google.

Dupa cum am spus, este vorba de elementele de baza a optimizarii SEO JavaScript. Nu exista nimic mai mult pentru SEO decat obtinerea continutului indexat de Google.

iata un scurt rezumat al informatiilor incluse in ghid.

Ce este in Ghidul de optimizare SEo JavaScript?

Ghidul incepe prin descrierea procesului in trei etape de procesare a continutului JavaScript – accesare cu crawlere, randare si indexare.

Apoi, ghidul trece peste cateva sfaturi simple pentru a face continutul JavaScript sa fie usor indexat de Google.

Acest sfaturi includ:

Titluri unice si fragmente: JavaScript poate fi folosit pentru a schimba descrierea meta si titlul paginii site-ului.

Scrierea codului compatibil: pentru a te asigura ca ai un cod compatibil cu Googlebot, urmati instructiunile Google pentru depanarea problemelor de JavaScript.

Coduri de stare HTTP: utilizeaza un cod de stare semnificativ pentru a spune Googlebot daca o pagina nu trebuie accesata cu crawlere sau indexata sau daca o pagina a fost mutata intr-o noua adresa URL.

Utilizeaza etichetele meta robot cu atentie: Google avertizeaza ca folosind JavaScript pentru a schimba eticheta meta robots s-ar putea sa nu functioneze asa cum era de asteptat. Daca doresti sa utilizezi JavaScript pentru a schimba continutul meta tagului robots, nu seta valoarea meta tagului la “noindex”.

Lazy-load: Pentru a salva din latimea de banda alocata pe server si pentru a imbunatati viteza de incarcare a site-ului cat si alte performante, utilizeaza lazy-load pentru a incarca imaginile din pagina cand utilizatorul este pe punctul de a le vedea.

Citeste ghidul de optimizare SEO JavaScript pentru incepatori complet aici.