Nu sta inactiv. Pe masura ce Google continua sa faca schimbari la algoritm, trebuie sa continui sa investesti si sa imbunatatesti SEO pentru site-ul tau.

Google a efectuat peste 3200 de modificari la sistemul sau de algoritmi de cautare numai anul trecut. Acest articol a aparut luni, intr-o postare pe blogul Google privind pastrarea relevantei si utilitatii rezultatelor cautarii.

3200 de schimbari! Da, Google a afirmat ca face, in medie, cateva modificari pe zi in algoritmul de cautare, dar 3200 modificari intr-un an inseamna cel putin 8 modificari pe zi. Google a scris pe blog: “Algortmii nostri de cautare sunt ecuatii matematice complexe care se bazeaza pe sute de variabile, iar anul trecut am facut mai mult de 3200 de modificari sistemelor noastre de cautare”.

In 2010 Google a avut 350-400 de modificari, asta inseamna ca se facea o modificare pe zi. Google a marit numarul modificarilor de-a lungul anilor, pentru a putea lupta anti spam si pentru a oferi rezultate cat mai relevante.

Ce tip de schimbari s-au facut? Care sunt acest modificari? Se clasifica intr-un fel aceste schimbari? Sunt modificari ale interfetei cu utilizatorul? Este probabil un amestec. Dar Google a spus: “Unele dintre acestea au fost lansari vizibile cu caracteristici noi, in timp ce multe altele au fost actualizari regulate menite sa pastreze rezultatele relevante utilizatorilor Google”.

“Si unele sunt, de asemenea, imbunatatiri bazate pe problemele pe care le-am identificat, fie prin intermediul rapoartelor publice, fie prin propriile noastre evaluari de calitate in curs”, a adaugat Google.

Modificarile nu sunt vizibile imediat. Google a spus ca unele schimbari in algoritmii lor, pot dura ceva pentru a se putea vedea efectele schimbarilor. Schimbarile vizuale sau de cunostinte si in predictiile de auto-sugestii se pot vedea imediat. Insa fragmentele si alte modificari care pot aparea in jurul rezultatelor de baza ale site-ul web pot necesita timp. Google a spus: “Spre deosebire de functiile cautarii in cazul in care putem corecta rapid problemele care incalca politicile noastre, uneori identificarea cauzei pricipale a problemelor de clasificare poate necesita timp, iar imbunatatirile ar putea sa nu se intample imediat”.

De ce ar trebui sa ne pese de aceste modificari de algoritm? Daca ceva este adevarat in SEO, este ca putem intotdeauna sa ne asteptam la schimbari. Google si-a schimbat clasamentul de-a lungul anilor si continua sa lanseze actualizari de algoritm pentru imbunatatiri. SEO nu este un proces care trebuie sa fie inactiv si de la care sa te astepti ca sa fii in aceiasi pozitie pe Google si maine. Pe masura ce Google continua sa faca modificari, proprietarii de site-uri trebuie sa continue sa-si imbunatateasca pentru a putea creste in clasamentul Google.

Asadar daca ai nevoie de un consultat SEO pentru a imbunatati rezultatele site-ului tau prin SEO, ma poti contacta la numarul de telefon 0734.646.300