SEO are 2 tactici, On Page si Off Page. Daca ai o optimizare SEO On Page perfecta, site-ul tau este optimizat 30% pentru SEO.

On Page valoareaza 30% din SEO. Exista cativa factori cheie pentru fiecare pagina a site-ului tau care trebuie pusi la punct. Sa-i luam unul cate unul si sa intelegem cum functioneaza:

Title Tag

Acesta este titlul paginii care joaca un rol foarte important pentru site-ul tau. Acesta spune despre ce este vorba in pagina ta. Poti include cuvinte cheie in titlu. Asigura-te ca nu faci spam si sa te incadrezi in 65-75 caractere. Exista si o sintaxa pentru title tag:
<head>
<title>Alin Manea - Expert SEO & Link Building Freelancer Bucuresti</title>
</head>

Meta Descriere

Ce face? Ofera o scurta descriere paginii tale. La fel ca si title tag, meta descrierea spune despre ce este vorba in pagina ta dar mai pe larg. Optimizarea descrierii este parte foarte importanta a SEO-ului. Includerea cuvintelor cheie, a brandului au un rol important in meta descriere. Si aici exista o limita, 150-185 caractere. Acesta este sintaxa pentru meta descriere:
<meta name="description" content="Your content comes here">

Optimizarea Imaginilor

Imaginile sunt foarte importante pentru orice continut. Are un impact vizual asupra utilizatorilor. Daca utilizezi imagini inteligente in continutul paginilor tale poti face minuni in motoarele de cautare. Poti urma acest scurt ghid de optimizare a imaginilor de mai jos:
1. Adresa URL a imaginii – Focuseaza-te pe adresa URL a imaginii ca aceasta sa includa numele produsului, numele serviciului, numele brandului etc.
Exemplu: image/dell-xps-13.png

2. Marimea Imaginii – Imaginea trebuie sa aiba o dimensiune cat mai mica si o calitate buna pentru o incarcare rapida pe site-ul tau.

3. Numele imaginii – Denumirea unei imagini iti poate aduce rezultate bune in motoarele de cautare. Incearca sa incluzi cuvinte cheie in numele imaginii.
Exemplu: dell-xps-13

4. Alt tag – Scrie un text descriptiv unic imaginii si poti avea rezultate foarte bune in Google.
<img src="image-name.gif" alt="your description comes here">

5. Redu dimensiunea imaginii cat de mult posibil. Pentru asta poti folosi compressjpeg.com

6. Alege un tip de imagine care sa il folosesti pe toate paginile site-ului tau – JPEG / PNG / GIF etc. Imaginile JPEG au compresie inclusa si automat reduc dimensiunea imaginii.

7. Testeaza imaginile pe diferite platforme.

Adresa URL a Paginii

URL-ul paginii este cel mai important factor pentru orice site. Utilizeaza cuvinte cheie pentru produsul / serviciul etc ca nume in adresa URL. De asemenea, nu le face prea lungi.
Exemplu: http://www.alinmanea.ro/servicii-link-building.php

Tag-urile Header

In principiu descrie o rubrica din pagina ta. Acestea sunt toate cele 6 tag-uri Header: <h1>, <h2>, <h3>, <h4>, <h5>, <h6>. Tine minte ca <h1> ar trebui folosit doar o singura data pe o pagina. Restul tag-urilor pot fi repetate intr-o singura pagina. Aceasta este sintaxa pentru tag-urilor Header:
<h1>Cel mai important header</h1>
<h2>Acesta este folosit de obicei ca subtitlu</h2>

Densitatea cuvintelor cheie

Trebuie sa fii atent in timp ce scrii continut pentru site-ul tau. Mentine densitatea cuvintelor cheie dupa formula urmatoare:
Densitate cuvant = Numarul de repetari a cuvantului * 100
Numarul total de cuvinte

Mentine densitatea cuvintelor cheie intre 1-3%.

Acestia sunt cei mai importanti factori cheie de optimizarea SEO a unei pagini On Page de care trebuie sa tii cont si sa nu te abati de la ele.