Cand vine vorba de marketing online, optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare (SEO) este foarte importanta. De fapt, aceasta poate fi cea mai economica si mai eficienta forma de marketing disponibila online. Exista trei motive principale pentru care o campanie SEO bine conceputa este atat de puternica in fata altor metode de marketing online. Traficul organic din motoarele de cautare este:
– Gratuit
– Targhetat
– Rezidual

Ce inseamna asta? Google, Yahoo, MSN si alte motoare de cautare trimit vizitatori pe site-ul tau fara taxe. Presupunand ca vei continua sa adaugati continut nou si de calitate pe site site-ul tau, traficul din cautarile organice va creste probabil in timp. In comparatie cu campaniile PPC (pay per click) si alte campanii publicitare platite care costa destul de mult si se termina odata cu bugetul tau, un site bine optimizat SEO, livreaza in mod constant trafic urias si de calitate.

Conceptul de trafic organic gratuit, targhetat si rezidual nu poate fi trecut cu vederea in campania ta de promovare a site-ului. Oricine alege sa ignore aceasta forma de marketing pierde o mare oportunitate de a ajunge in prima pagina a motoarelor de cautare.

Acestea fiind spuse, motoarele de cautare, in special Google, vor continua sa conduca trafic de calitate si ofera un punct de plecare pentru cel putin 70% din consumatorii online.

O campanie SEO eficienta dureaza in medie intre 6-12 luni in functie de nisa.
Poti fi si tu acum in prima pagina a Google, iar ca si costuri SEO poti vedea aici preturi pentru o campanie SEO.