Cumparaturile online au luat un avant puternic in ultimul timp. Cand utilizatorii cauta online, acestia cauta raspunsuri specifice si mai complete, fie ca incearca sa indeplineasca o nevoie online prin cumpararea unui produs, punand o intrebare sau avand nevoie de un serviciu local. Google imbunatateste constant algoritmul de afisare a rezultatelor in cautari si nu este de mirare ca a devenit din ce in ce mai dificil pentru marketeri sa aiba succes cu un site online.

In zilele noastre nu este doar important ca site-ul tau sa se situeze in primele pozitii pe Google, dar trebuie sa fii afisat fix cand oamenii cauta ceea ce doresc. Cu peste 200 factori de clasificare si algoritmi care se schimba continuu si foarte des, este important sa ai un plan SEO foarte bine pus la punct si eficient pentru magazinul tau online. Pe scurt, este foarte important sa ai facuta optimizare SEO pentru magazinul tau online.

Dar s-ar putea sa te intrebi exact ce este SEO si de ce este atat de important pentru un magazin online?

SEO este procesul prin care se genereaza trafic mai mult si de calitate din motoarele de cautare, in special Google. Atunci cand utilizatorii online cauta pe Google, interogarea va avea ca rezultat o pagina cu rezultate in motorul de cautare.

Pe aceasta pagina de rezultate exista anunturi platite si rezultate organice, uneori un panou un panou de cunostinte, o caseta de raspuns sau o harta cu afaceri din zona ta.

Scopul SEO pentru un magazin online este de a se asigura ca paginile de produs se situeaza in prima pozitie in rezultatele cautarii utilizatorilor. Cu cat mai multe produse aveti pe site, cu atat sunt mai multe sanse sa fiti gasit in rezultatele cautarii, daca SEO este facut pentru produsele din site-ul tau.

Un plan SEO pentru un magazin online trebuie sa facut pentru fiecare din cele 3 domenii de mai jos:

SEO tehnic si UX – Aceasta este fundatia site-ului tau, asigurandu-te ca paginile de produs sunt usor vizitate de robotii Google care le indexeaza cat si o uzabilitate exceptionala.

SEO On-Page – aceasta consta in asigurarea ca paginile din magazinul tau online au un continut bun care sa fie usor indexat in Google si care asigura traficul si vizibilitatea.

SEO Off-Page – include lucruri precum backlinks, managementul local in cautarile pe Google (local SEO), implicare sociala, domeniu si autoritatea brandului.

De ce conteaza SEO?

Toate aceastea conteaza pentru ca, in cazul in care cumparatorii nu pot gasi site-ul tau atunci cand cauta un produs pe Google, pierzi mult trafic.
Vrei sa ai un trafic mai mare din Google cat si vanzari mai mari?
Contacteaza-ma acum si impreuna putem stabili un plan SEO pentru magazinul tau online.