Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Cum sa eviti continutul duplicat pe site-ul tau

A avea continut duplicat pe site-ul tau nu este util nici pentru motoarele de cautare, nici pentru utilizatorii site-ului. Acestea fiind spuse, poti preveni impactul negativ al site-ului in motoarele de cautare prin rezolvarea acestei probleme.

Mai jos ai cateva moduri in care poti remedia problemele de continut duplicat din site-ul tau.

Utilizarea redirectionarilor 301: Aceasta este o metoda utila daca intentionezi sa elimini intreg continutul duplicat dintr-o pagina a site-ului tau. Intrucat unele dintre aceste pagini s-ar putea sa fi primit backlink-uri, este o idee buna ca aceste pagini sa fie redirectionate permanent la adresa URL corecta. Acest lucru va spune vizitatorilor si mai important, motoarelor de cautare, unde sa gaseasca continutul adecvat.

Blocarea din robots.txt: O alta metoda este utilizarea fisierului robots.txt pentru a bloca paginile duplicate pentru a nu mai fi accesate de robotii motoarelor de cautare. Google nu recomanda aceasta abordare, afirmand: “Daca motoarele de cautare nu pot accesa cu crowlerii paginile cu continut duplicat, nu pot detecta automat ca aceste adrese URL indica acelasi continut si, prin urmare, vor trebui sa le trateze efectiv ca fiind pagini unice.”.

Folosind rel=“canonical”: Daca intentionezi sa lasi continutul duplicat in site-ul tau, folosirea rel=“canonical” este o optiune excelenta. Aceasta eticheta spune robotilor de cautare care versiune a continutului este versiunea “adevarata”. Adauga aceasta eticheta in header-ul paginii cu continut duplicat, astfel:

<link rel=“canonical” href=“http://www.continutadevarat.com”>

Acest cod spune robotilor de cautare unde sa gaseasca adevarata bucata de continut.

In timp ce continutul duplicat este o problema si iti poate face rau in SERP, nu este chiar atat de infricosator asa cum cred majoritatea. Cu exceptia cazului in care incerci in mod voit sa manipulezi SERP-ul prin continut duplicat, Google si celelalte motoare de cautare nu iti vor penaliza site-ul.  Dar, asa cum am mentionat mai sus, exista inca consecinte negative daca ai continut duplicat pe site-ul tau. Iti recomand sa analizezi inca o data site-ul tau apoi sa faci tot ce este mai bun pentru a curata si rezolva toate problemele. Robotii motoarelor de cautare si utilizatorii site-ului tau iti vor multumi!

Nici un comentariu pana acum.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *