Cand ai o multime de postari pe blog cat si cititori, este timpul sa generezi bani din blogul tau. Retine ca, in primul rand, blogul tau ar trebui sa fie pentru impartasirea ideilor tale si de a oferi valoare audientei tale, nu doar pentru a face niste bani in plus.

Iata 5 moduri prin care poti valorifica blogul tau.

1. Vinde propriile produse sau servicii
Una din cele mai rapide metode de a genera bani din blogul tau este sa iti vinzi produsele proprii sau servicii. Daca cititorii tai stiu ca oferi sfaturi utile in blog, ei vor fi gata sa cumpere de la tine pentru ca oferi o solutie pentru problema sau dorintele lor.

Poti produce produse de informare cum ar fi carti electronice, rapoarte, tutoriale video. Cititorii tai pot descarca aceste informatii imediat dupa cumparare. Lucrul minunat despre produsele informale este ca le produci o singura data si le poti vinde de cate ori vrei.

2. Vinde produse prin afiliere
Ca afiliat, vinzi produse sau servicii care au fost create de alte persoane. Acestea pot fi produse digitale sau produse fizice livrate la usa clientului.

Un afiliat castiga un procent din pretul de vanzare al produsului pe care cineva il cumpara prin intermediul link-ului tau special de afiliat. Este unul din modurile cele mai usoare de a genera bani din blogul tau pentru ca nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la sistemele de plata, livrarea produselor sau intrebarile clientilor, deoarece proprietarul produsului are grija de toate acestea.

3. Google Adsense
Exista o varietate de retele de publicitate prin intermediul carora poti deveni membru pentru a monetiza blogul tau. Google Adsense este una din cele mai populare retele. Plasand anunturile pe blogul tau, poti sa-i tentezi pe vizitatori sa dea click pe ele. Apoi, fiecare click iti aduce o parte din profitul pe care il face Google. Desi cateva click-uri nu iti vor aduce prea multi bani, un flux mare de trafic si click-uri poate intr-adevar sa-ti genereze o suma substantiala de bani.

4. Vinde spatiu publicitar
Unele bloguri populare vand spatiu publicitar pe blogurile lor. Agentii de publicitate doresc sa plaseze unul din bannerele lor pe bloguri populare care ajung la publicul tinta. Vei fi platit pe baza numarului de vizitatori care il aveti pe site si a locului spatiului publicitar din blogul tau.

5. Recenzii de produse
Poti face atat recenzii de produse pentru care esti platit, cat si recenzii neplatite in care poti insera link-ul tau de afiliat. Este foarte important sa fii foarte cinstit in toate recenziile, platite sau nu. Acest lucru te ajuta sa iti dezvolti reputatia de expert in recenzii si vei primi cereri de recenzii pentru alte produse pentru care vei fi platit.