Ai creat un videoclip, l-ai incarcat pe Youtube, dar cum poti face sa apari cat mai bine in cautari?

Iata care sunt cei mai importanti factori pentru ca video-ul sa iasa la cautari si modul cum afiseaza Youtube videoclipurile noastre.


1. Vizualizari
Numarul de “Vizualizari” pe care le primeste un videoclip are o corelatie semnificativa cu ranking-ul. Asta pentru ca, fara vizualizari, videoclipul tau nu poate genera celelalte semnale pe care Youtube le utilizeaza pentru a evalua calitatea videoclipului tau (cum ar fi timpul total de vizionare sau comentariile).
Numarul total de vizualizari al unui videoclip continua sa aiba o corelatie semnificativa cu ranking-ul pe Youtube.


2. Like-uri
Numarul de “Like-uri” pe care le primeste un videoclip este semnificativ corelat cu clasarea videoclipului mai sus in ranking. Nu este nici un secret faptul ca Youtube prefera un videoclip care ii face pe vizitatori sa reactioneze la videoclip.


3. Distribuiri
Numarul de actiuni de “Distribuiri” pe care le-a generat un videoclip este puternic legat de un ranking mai bun. Avand in vedere faptul ca Youtube incurajeaza publisherii sa creeze continut usor de impartasit pe internet si ca Youtube raporteaza actiunile in Youtube Analytics, aveti o mare posibilitate ca relatia dintre actiunea de “Distribuire” si rankingul sa fie mai mult decat o corelatie intamplatoare.
Videoclipurile care sunt distribuite mult si des, depasesc in clasament videoclipurile cu putine distribuiri.


4. Comentarii
Numarul de comentarii pe care un videoclip le-a primit in Youtube are o corelatie foarte puternica cu rankingul. Youtube incurajeaza creatorii sa publice un videoclip care sa maximizeze angajamentul publicului de a comenta videoclipul, astfel numarul de comentarii devenind un factor important de ranking in Youtube.
Videoclipurile cu o multime de comentarii tind sa fie pozitionate cel mai bine in Youtube.


Abonari la canal
5. Videoclipurile care au ca rezultat abonati noi la canal sunt mai bine pozitionate in clasamentul Youtube fata de videoclipurile care nu genereaza abonati noi. Un videoclip care incurajeaza multi abonati noi este un semn sigur de calitate.


6. Abonati
Numarul total de abonati pe care il are un canal de Youtube este moderat corelat cu ranking-ul. Spre deosebire de Google, unde favorizeaza brandurile mari, Youtube ofera posibilitatea si brandurilor mici sa se pozitioneze bine in clasament.
Canalele cu multi abonati au un avantaj in Youtube. Cu toate acestea, de multe ori videoclipurile de pe canalele mai mici depasesc cu mult in clasament videoclipuri de pe canale populare.


7. Lungimea videoclipului
Lungimea media a unui clasament video pe prima pagina a Youtube este de 14 minute, 50 secunde. Youtube a confirmat in mod public ca timpul total de vizionare al unui videoclip este un semnal cheie de clasare. De asemenea, in 2015, Google a primit un brevet pentru un algoritm care foloseste timpul de vizionare ca semnal de clasificare. Youtube doreste sa promoveze videoclipuri care tin oamenii pe Youtube pentru o perioada mai lunga de timp si videoclipurile mai lungi realizeaza acest lucru cel mai bine.
Videoclipurile mai lungi depasesc videoclipurile scurte.


8. Cuvinte cheie in Tag-uri
In primele zile ale videoclipului online, platforme precum Youtube se bazeaza pe metadate pentru a intelege subiectul videoclipului. Astazi, Youtube poate “asculta” fiecare cuvant din videoclipul tau (fara a fi nevoie sa incarci o transcriere). In timp ce tag-urile nu par sa fie la fel de importante ca odinioara, ele inca fac o mica diferenta. Deci este logic sa le folosesti.
Youtube recomanda sa utilizezi tag-urile descriptive. Includerea cuvantului cheie tinta ca tag, te poate ajuta in clasarea mai buna in Youtube. Dar impactul general a etichetelor pare sa fie redus.


9. Cuvinte cheie exacte in titlu
Includerea unui cuvant cheie exact in titlul videoclipului are doar un usor impact potential asupra clasamentului. Youtube a dezvoltat o integerea mai profunda a sensului unui titlu (dincolo de simpla potrivire a cuvintelor cheie). Deci, Youtube nu ar trebui sa vada un anumit cuvant cheie in titlul tau pentru a te clasifica pentru interogarea respectiva. Un sinonim ar face treaba mai bine.
Folosirea cuvantului cheie tinta in titlu te poate ajuta sa te pozitionezi pentru acest termen. Cu toate acestea, relatia dintre titlul video-ului si ranking este foarte slaba.


10. Cuvinte cheie in descriere
Nu exista nici o corelare intre descrieri si clasamentele optimizate pentru cuvinte cheie pentru respectivul termen. In ciuda acestui fapt, este inca recomandat sa scrii descrieri bogate in cuvinte cheie. O descriere optimizata te ajuta sa fii afisat in bara laterala cu recomandari de videoclipuri care poate fi o sursa importanta de vizionari pentru majoritatea canalelor.
Descrierile optimizate pentru cuvinte cheie nu au nici un impact asupra clasamentului, dar este recomandat sa scrii descrieri bogate in cuvinte cheie, deoarece acestea pot ajuta clasarea videoclipului pentru termeni asemanatori.


11. Calitatea HD a video-ului
Videoclipurile HD apar in mod semnificativ mai des decat videoclipurile SD pe prima pagina a Youtube. De fapt, 68,2% din toate videoclipurile de pe prima pagina a Youtube sunt in HD.
Videoclipurile HD domina rezultatele primelor rezultate ale cautarii de pe Youtube.