Alegerea domeniului potrivit pentru startul afacerii tale este cruciala si dificila. Unele domenii sunt extrem de scumpe, iar cele mai bune nu sunt disponibile.
Pentru a adauga continuitate, trebuie sa alegeti acum domeniul potrivit si sa nu il modificati mai tarziu.
De ce trebuie sa selectati domeniul potrivit acum, si nu mai tarziu?
Deoarece vechimea domeniului dvs. conteaza pentru SEO.
Trebuie sa adaug ca vorbim nu numai despre vechimea domeniului, ci si despre cat timp ati adaugat in mod constant un nou continut valoros pe site-ul tau.
Continutul de calitate si backlink-urile sunt factori de clasificare mult mai importanti, dar pe pietele competitive de astazi, fiecare lucru mic ajuta. Deci, trebuie sa o facem corect din prima.

Vechimea domeniului ca factor de clasificare

Google utilizeaza vechimea domeniului tau ca semnal de clasificare, dar asta nu inseamna ca de la data achizitionarii domeniului. Aceasta are loc atunci cand Google a gasit pentru prima oara un link catre domeniul tau.
De asemenea, Google se uita la cat de vechi este continutul, astfel incat daca un utilizator Google, de exemplu, a gasit pentru prima data domeniul tau în 2005 (când Google a prezentat pentru prima data istoricul domeniului ca factor de clasificare), intre timp ai adaugat putin continut de inalta calitate pe site-ul tau, cel mai probabil ca vei fi depasit de un concurent al carui domeniu are doar cateva luni.

Urmareste acest video de Matt Cutts:

Apropo, nu lua un nume de domeniu care include un nume de serviciu. Concentreaza-te pe branding. Un nume de brand bun ca un cuvant cheie si un domeniu este mai valoros decat orice alt cuvant cheie din industria ta. Înteleg ca este o afirmatie indrazneata, dar daca datii o companie minunata si intentionezi sa creezi un brand, cumpara numele de brand acum inaintea concurentei.
Daca ai un magazin de caramizi mici si nu ai planuri de a creste sau de a ramane pe acelasi loc, atunci mergi si cumpara un domeniu pentru unicul scop de a fi gasit pe Google.