Practicile si tehnicile SEO ajuta la obtinerea unei pozitii mai bune in motoarele de cautare (SERP). Exista diferite tehnici pe care fiecare expert SEO trebuie sa le urmeze pentru a face un site sa fie cat mai vizibil pe internet. Uneori serviciile SEO la care apelezi pot penaliza site-ul in Google, ceea ce duce la o scadere in SERP cat si a traficului din Google. Expertii SEO cat si agentii SEO bune, folosesc tehnici testate inainte de a fi aplicate si sunt intotdeauna la curent cu regulile Google de optimizare SEO.

1. Scrie pentru cititori, nu pentru SERP

Exista multe motive pentru care problemele SEO sunt legate de tehnicile folosite. Fa ceea ce este bine si in conformitate cu algoritmul Google. Intotdeauna scrie pentru cititori pentru a-i face sa inteleaga textul scris, nu pentru ca doresti sa obitii o pozitie mai buna in Google.

2. Fa un audit site-ului tau pentru analiza problemele

Principala activitate si tehnica ar trebuie sa fie examinarea problemele legate de site-ul tau. Exista diferite tool-uri care te ajuta sa faci un audit seo site-ului tau, cum ar fi Screaming Frog SEO Spider. Listeaza toate problemele si incearca sa le remediezi, eliminand link-urile rupte spre exemplu.

3. Imbunateste continutul paginilor tale

Asigura calitate continutului cu texte de minim 800-1000 cuvinte pe fiecare pagina pentru a putea obtine rezultate mai bune in SERP. Pastreaza o densitate optima cuvintelor cheie, foloseste H1 o singura data in fiecare pagina, iar restul H2, H3, H4, H5, H6 le poti repeta.

4. Evita continutul de slaba calitate in paginile tale

Nu utiliza niciodata continut de slaba calitate in paginile tale. Calitatea continutului iti asigura un standard comapaniei tale. Daca nu stii cum sa creezi continut de calitate, apeleaza la un expert content SEO sau o firma specializata.

5. Include cuvinte cheie relevante in title tag

Plasati cuvinte cheie in continutul paginilor tale cat si in titlurile paginilor si meta descrieri incat motoarele de cautare sa poata indexa mai usor site-ul cat si pentru a imbunatati pozitia in Google.

6. Foloseste platformele de social media

Social Media Management este un alt mod de imbunatati SEO pentru site-ul tau. Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc sunt cele mai mari si mai folosite platforme social media unde iti poti distribui continutul site-ul cu milioane de oameni.

7. Utilizeaza butoanele de social sharing in site

Inserati butoanele de social sharing in fiecare pagina a site-ului tau pentru ca vizitatorii tai sa poata distribui continutul pe retele sociale precum Tumblr, Digg, LinkedIn, Twitter, Facebook etc.

8. Adauga informatii relevante referitoare la afacerea ta

Publica intotdeauna si actualizeaza datele relevante pe internet sau pe orice alta platforma de social media. Ajuta-i sa afle mai multe informatii despre afacerea ta prin crearea de continut relevant, astfel pot deveni clientii tau.