Traficul organic pentru magazinul tau online poate face diferenta de vanzari fata de concurenta ta.

Iata 10 sfaturi de crestere a traficului organic si a vanzarilor pentru magazinul tau online, concentrandu-ne mai intai pe structura site-ului.

Structura Site-ului

Fara o structura solida a site-ului tau, utilizatorii pot fi confuzi si descurajati, astfel vor parasi site-ul tau.

Pune in practica aceste sfaturi pentru a imbunatati structura site-ului tau si pentru a oferi clientilor o experienta mai buna.

1. Magazinul online trebuie sa fie pe HTTPS. Acesta ajuta la protejarea informatiilor clientilor, este de incredere de catre Google si ajuta la imbunatatirea SEO a magazinului online.

2. Viteza de incarcare a magazinului online este esentiala pentru SEO. Pe masura ce creste timpul de incarcare a paginilor, rata de respingere creste semnificativ.

3. Nu neglija site-ul tau pe mobil. Pana la sfarsitul anului 2017, mobilul reprezenta peste 50% din veniturile digitale din comertul electronic. Optimizeaza site-ul tau pentru mobil.

4. Incepe sa construiesti backlink-uri de calitate inainte de sezonul de varf pentru a creste in clasamentul Google cat si traficul.

5. Scrie meta descrieri convingatoare pentru a creste CTR-ul in cautarea organica. Acest lucru nu influenteaza in mod direct clasamentul, dar creste valoarea CTR.

6. Adauga etichete ALT tuturor imaginilor din magazin tau online. Nu numai ca imbunatateste SEO dar permite si rotobilor sa scaneze textul alt al imaginilor.

7. Foloseste breadcrumb in magazinul tau online pentru a imbunatati legaturile interne si structura site-ului.

8. Daca ai un produs expirat sau un link intrerupt, foloseste 301 reddirect catre o alta pagina noua. Toate valorile SEO vor fi transferate catre noua pagina.

9. Trateaza categoriile (cum ar fi barbati sau femei) ca pagini individuale cu propriile cuvinte cheie si continut.

10. Structureaza adresele URL intr-un mod usor de utilizat si prietenos cu Google:
– pagina de categorie: site.ro/categorie/
– pagina de subcategorie: site.ro/categorie/subcategorie/
– pagina produsului: site.ro/categorie-subcategorie/nume-produs/